ПАРАКОРД ГРИВНА ПРОЕКТ БАБА МАРТА

baba marta3

Гривната King Cobra „Проект Баба Марта“ е разработена специално от CAMOUFLAGE.BG за всички вас, които знаят как да използват паракорда в екстремни ситуации. Уникалната мартеница в компактния си размер събира две парчета до 4 метра (в зависимост от размера) сертифициран паракорд 550 тип III, с ядро от седем нишки, отговарящ на щатския армейски стандарт MIL-C-5040.

Поръчайте вашата мартеница от тук!

baba marta2

Паракорда или парашутната връв, е леко найлоново въже от типа „сърцевина с обшивка“. Първоначално е проектиран и използван за направата на такелажа на парашутите, използвани от Американската армия по време на Втората Световна война. Попаднали на бойното поле, парашутистите бързо разбират, че това въже може да има десетки други приложения.

Randy Couture
В днешни дни то се използва както от военни, така и от цивилни в качеството си на основно многоцелево въже. Безспорно това е едно от задължителните неща, които всеки ентусиаст трябва да има в походната си екипировка и комплекта за оцеляване.

paracord bracelets size chart
Плетената обшивка се състои от голям брой преплетени нишки, които й придават сравнително гладки очертания. Нишките са поставени съвсем свободно в сърцевината и могат да бъдат извадени от нея. От своя страна всяка от нишките може да се раздели на по-тънки части. Конструкцията на въжето е 100% найлон, което го прави умерено еластично.

baba marta
Въпреки историческата асоциация на паракорда с военно въздушните сили, практически всички подразделения на Американската армия са имали и имат достъп до това въже. То е използвано в почти всички ситуации, където е имало нужда от тънка и лека връв. С него са връзвани малки и важни предмети с цел да не се загубят, захващани са раниците към каросерията на камионите, опъвани са камуфлажните мрежи над дърветата или машините и така нататък.

everlast house of pain
Същите качества, които военните откриват в паракорда, се оказват приложими и за нуждите на цивилните. След Втората Световна война, паракорда става достъпен за всички, първо като излишък от военните складове, а след това и като обикновен продукт за продажба. Най-популярния и широко използван вид паракорд е тип III, за който е посочена минимална сила, необходима за скъсване от 249 кг (550 паунда), откъдето идва и названието му „паракорд 550”. Минимална му разтегливост започва от 30%, минималната дължина на паунд е 69 метра, а нишките на сърцевината следва да са между 7 и 9.

camweb21b

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.