Carinthia MIG 3.0

Когато говорим за студено време, Carinthia е еталонът ни за облекло.
M I G е облекло със средна изолация, а от там идва и самото име (MEDIUM INSULATION GARMENT).

При пръв поглед, якето оставя силно впечатление за надеждно и здраво облекло. Изчистен дизайн без излишни елементи, а реално има всяка функционалност, от която се нуждаеш.

Двете предни танки с общ ластик, регулират пристягането на качулката и я обират изключително плътно по главата. Функционалност, която се оценява еднствено при силен насрещен вятър!

Яката е облечена с фино поларено покритие от вътрешната страна, което допринася за топлината и комфорта, особено когато се закопчава до горе, за да се скрие лицето.

Всички YKK ципове са водонепропускливи и удобни за захващане дори и с дебела ръкавица. Джобовете в предната част, се оказаха наистина големи и също са подплатени с поларена материя, което ги прави подходящи за бързо стопляне на измръзнали ръце или съхраняването на деликатна техника, която трябва да се предпази от надраскване.

Видимо имаме подсилване с CORDURA в контактните зони на раменете и лактите, което дава екстра сигурност в здравината и дългия живот на дрехата, особено ако често се носи тежка раница на гръб.

Много приятна изненада, за която производителя не споменава, е подсилването отново с CORDURA при маншета на ръкавите и пристягащата велкро лента. Практиката сочи, че тази част е една от най-натоварваните откъм износване. Хубаво е, когато някой мисли дори за малките детайли, защото точно те дават усещането за надеждност.

При основната материя съставляваща якето, Carinthia са заложили на качеството и репутацията на GORE с техния Windstopper ®. ePTFE мембраната с повърхностното DWR третиране (водоустойчив репелентен слой) дават сигурна гаранция, че ще запазят тялото сухо за дълго време. Хубаво е да се има предвид, че DWR се износва с времето, така че дрехата се нуждае от правилна поддръжка, пране и периодично третиране с препарат, за да запази качествата си за максимален период.

Изолацията под формата на изкуствен пух е G-Loft Si – запазва топлината на тялото при температура на околоната среда, до минус 15 градуса. Синтетичният пух прави якето изключително леко (под 900 гр при размер М). Хубавото е, че дори и при крайно тежки условия, дори и изцяло мокър, пухът запазва изолационните си качества.

Ако трябва да обобщим – Леко, комфортно, водоустойчиво и с чудесна термо изолация – MIG 3.0 на Carinthia е оптималният избор за зимите в умерения климатичен пояс.

Share