МАГАЗИН CAMOUFLAGE.BG™ ПАРТНЬОР НА СЪСТЕЗАНИЕТО ПО ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ „БАЙК ЗА ЧЕПЪН“

Poster_Bike_Run

На 27 април 2014 БААТ, магазини Стената, община Драгоман, магазин Камуфлаж.БГ  и партньори организират за трета поредна година състезанието по планинско колоездене „Байк за Чепън“.
Това не е просто вело състезание, а среща на активните хора със зелено прогресивно мислене, любители на активния спорт сред природата и приятели на планината.

Тази година организаторите добавиха и ново състезание – Бягане (Рън) за Чепън.
Датата на двете състезания е 27 април (неделя) – удобно време да посетите Чепън планина – малко известно, но доста магнетично и близко до София място. Мястото на срещата е гр. Драгоман, площада пред Общината, а началният час за записване е 8:30 ч. сутринта.

Старт:
Байк за Чепън – 10:00 ч. Бягане за Чепън – 10:15 ч.

Паралелно със състезанията, за гостите ни сме предвидили :
-Разходки с гид по два живописни маршрута – по дървените пътеки на Драгоманското блато и изкачване на връх Петровкръст (1206 м.н. в.)

– Презентации и прожекции на еко тематика в Центъра за влажните зони в Драгоман, ще ви запознаем с биоразнообразието на Драгоманското блато и Чепън планина;

– За малките ездачи е подготвена играта „Колелото ти!“ – опознавателна игра за частите на колелото. За най-добрите познавачи на колелата им, разбира се, са предвидени награди.

Байк за Чепън
В третото годишно състезание по планинско колоездене ще се включат над 100 души, сред които 16 жени. Трасето най-вероятно ще бъде предизвикателство за много от състезателите, особено предвид дъждовното време в дните преди състезанието. Наградите и тръпката обаче ще си заслужават усилията. Тази година за велосъстезанието ще има възможност да се наемат планински велосипеди, осигурени от партньори на състезанието.

Категориите:
– Първа старша категория – 42 км, +/-1200 м денивелация, изминаване на цялото трасе във формата на осморка;

– Втора старша категория – 21.3 км, +/-660 м денивелация, изминаване на половината трасе – лявата част на осморката с начало и край – гр. Драгоман;
– Детско състезание около площада пред Общината, съобразено с нивото на малчуганите.

Бягане за Чепън
С радост представяме най-новото предизвикателство в планинското бягане. За нас е чест да ви предложим да се включите в надпреварата „Бягане за Чепън“ 2014: No Finish Line по интересно и технично трасе – същото като на втората категория при колелата. За разлика от колоезденето, бягането не е разделено по полов признак – мъже и жени стартират заедно, за да пробягат 21 км и да спечелят награди.
Организираното бягане по този маршрут е предизвикателство, защото ще се случи за първи път – никой от участниците няма да познава терена като състезател. Двадесет и един километра трасе за планинско бягане в хубавата Чепън планина, до Драгоманското блато. Организаторите канят всички любители на планината и бягането да бъдат сред първите, пробягали този маршрут.
За двете състезания – Байк и Рън за Чепън е осигурен награден фонд от над 3000 лв от магазини Стената, магазин Камуфлаж.БГ и партньори!
При предварително записване таксата за участие и в двете състезания е 10 лв. Таксата за регистрация на място е 15 лв.
Записване за участие – http://www.drace.bg/events/

За най-малките байкъри в Детското състезание участието е безплатно.

Повече информация за състезанията: www.zelenidni.com и http://www.facebook.com/Bike4Chepan

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.