СЕДМИЦА НА 5.11 TACTICAL В CAMOUFLAGE.BG™

BLOG_5.11_TACTICALGEAR_DAYOFF

Внимание, внимание!

До всички фенове на 5.11 Tactical. От 5.11. до 12.11.2013 в магазин Камуфлаж всички стоки на щатската компания ще могат да се закупят с 15 % намаление. При всяка покупка над 115 лв. на продукти на „пет точка единайсет“ по време на дните на 5.11 Tactical ще получите безплатна шапка с логото на марката.

Като официален представител за България от 2013 година магазин Камуфлаж приложи shop-in-shop концепцията с марката 5.11Tactical. Така при нас вече може да намерите пълна гама от дрехи, обувки, шапки и други аксесоари на 5.11 Tactical предвидени за военни, правоохранители и специалисти за борба с пожарите. Разбира се, не е нужно да сте военен или полицай, за да се възползвате от комфорта на уникалните дрехи и обувки познати в цял свят. Вижте продуктите на 5.11 в онлайн магазина: http://camouflage.bg/manufacturers/product/list/id/73/

Историята на 5.11 Tactical

Всичко тръгва от запаления алпинист и инструктор по скално катерене Роял Робинс преди повече от 15 години. В желанието си да се катери с панталони удобни за „пълзене“ по отвесните скали той решил, с помощта на жена си Лиз Робинс, да си ушие здрав панталон с много джобове. Заради спецификата на скалното катерене този панталон е трябвало да осигурява максимална свобода на движенията във всички посоки, като в същото време нищо да не изпада от многобройните му джобове. Така се появил първият прототип на легендарния днес модел панталони – Tactical Pants 5.11.

В един слънчев ден докато катерел по тура El Capitan по стената на Саланте в национален парк Йосемите, Калифорния, при него дошли група курсанти от академията на ФБР в Куонтико, които карали там алпийската си подготовка. Те били много впечатлени от неговия панталон и го попитали как могат да се сдобият с повече бройки. Роял като истински янки поканил за консултант приятеля си Дан Коста, който е бизнесмен с огромен опит и управлявал доста компании. Дан е чудесен пример за преуспял капиталист. С ангелската си усмивка и лъчезарно излъчване той е направил милиони в няколко бизнес начинания.
За презентацията в академията на ФБР двамата се подготвили като занесли панталоните в три цвята. И ето, че в този момент се сбъдва американската мечта – ФБР агентите обуват тактическите панталони и повече не искат и да чуват за други. В последствие по тяхна заявка Роял им разработва тактическа риза и специален карго елек. И до ден днешен тези три продукта са най-продаваните артикули с логото 5.11.

През 2003 година пътищата на Роял Робинсън и Дан Коста се разделят. Дан, който имал опит в бизнеса с правоохранителните служби усетил голямото бъдеще на панталона. Така се появява фирмата 5.11 Tactical по онова време само с един продукт – панталони за катерене. Следва едно от най-бързите развития на марка в тази индустрия, която някой някога е виждал. За сравнение ръстът и е като на Hewlett – Packard през 70-те години. Само за няколко години Дан превърнал 5.11 Tactical в модна линия за тактическо облекло. Днес с нейните дрехи, обувки, шапки, часовници, ръкавици и други тактически продукти са оборудвани най-елитните полицейски, секретни и специални части в целия свят.

Името на компанията

На пръв поглед е малко странно (поне за времето си, когато е създадено), но на практика изразява много добре нейната същност. То идва от скалното катерене и означава трудността на маршрута, което в САЩ се означава с тъй наречената йосемитска мерна система. В нея с 5.0 се означават лесни за изкачване обекти, като според трудността им те могат да стигнат до 5.10. А 5.11 по тази скала означава буквално следното: „Че след внимателно изучаване Вие заключавате, че този маршрут е очавидно невъзможен, но понякога, някой все пак може и да го премине успешно”.
Е, дрехите с логото 5.11 са точно този “някой”, защото наистина са невероятно удобни и изключително здрави. Днес 100% от стотиците артикули на компанията са разработени след консултации и изпитания от професионалисти. При това положение не е чудно, че в анкета в САЩ 70 % от потребителите им казват направо, че “ги имат служебно, но че ги носят и в свободното си време, защото много им харесват”.

Share

3 thoughts on “СЕДМИЦА НА 5.11 TACTICAL В CAMOUFLAGE.BG™

  1. Pingback: ДНИ НА 5.11 TACTICAL В CAMOUFLAGE.BG™ | Camouflage Blog

  2. Pingback: ПРОМОЦИЯ Q3 НА 5.11 TACTICAL СТАРТИРА В CAMOUFLAGE.BG™ | Camouflage Blog

  3. Pingback: КАМПАНИЯ Q4 НА 5.11 TACTICAL СТАРТИРА В CAMOUFLAGE.BG™ | Camouflage Blog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.