Полеви тестове на Mil-Tec Chimera

01-madra-night-review

Както казваме в Camouflage: „Няма най-добър продукт. Има продукти, подходящи за различни дейности!“ Ключът в познаването на екипировката се крие в това, че изпробваме всичко, преди да го предложим на клиента.

04-105-15-485

Днес ще разгледаме в детайли облеклото на Mil-Tec – Chimera,
което взе участие във фотосесията ни за осмомартенски поздрав.

02_TT_7154-040

Снимките се случиха основно във вертикала, при рапел на сграда и имахме нужда от здраво, удобно и функционално облекло. Панталонът Chimera Combat Pants и якето Combat Jacket Chimera се оказаха перфектната комбинация за дейността.

mil-tec-sturm-pantalon-chimera-combat-pants-mandra-night-10515485-1

При панталона, еластичните зони над коленете, слабините и на кръста, осигуриха необходимата подвижност при клякания, разкрачи и откатервания. Същевременно възможността за регулиране широчината при глезените и над коленете, прибира крачолите плътно по бедрото, за да предотврати неприятни закачания по екипировката. Талията е достатъчно висока и също се пристяга допълнително с ластично велкро, което е доста удобно при продължително висене в катерачната седалка, включително и при нестандартни пози, като странични зависвания или обръщане с главата надолу. Вградените EVA наколенки са меки и не пречат на движенията при ходене и катерене, но са достатъчно дебели, за да осигурят комфорт при подпиране на коляно.

mil-tec-sturm-yake-combat-jacket-chimera-mandra-night-10515385-1

Ръкавите на якето са предвидени достатъчно дълги, за да позволят максимален спектър от движения. Талията е прибрана максимално, а в зоната на кръста е леко удължено, което в екип с панталона придава усещане за цялост. EVA подплънките при лактите и предмишницата по никакъв начин не възпрепятстват движението на ръцете, а тези на раменете изиграха перфектно ролята си, когато върху тях легна жилетката Plate Carrier QR LC на Tasmanian Tiger с прикрепена към нея, пълна раница Assault Pack 12. Вентилацията на гърба е хитро замислена с вертикални, странично разположени мрежи, скрити под обърнати капаци. Честно казано очаквах жилетката да притисне отворите и да спре циркулацията на въздушния поток, но останах приятно изненадан, когато след двучасово позиране и изпълнение на фотографски желания, гърбът ми не беше потънал в пот. Е… поне не и колкото обикновено!

05

Якето и панталона имат оптималното количество и обем на джобове, което може да се иска от такъв клас облекло. YKK циповете и велкро капаците са интуитивно разположени и лесни за достъп, дори и с ръкавици. За снимките се спрях на Mechanix M-Pact, заради добрата чувствителност при пръстите и дланите, което е от ключова важност при работа с височинна екипировка.

01-mechanix MPACT-mpt-55

08-TT-7174.040

 

Като резултат от интензивната употреба, останах с впечатлението за едни изключително удобни и функционални дрехи, които в комбинация с приемливата си цена и здравината на Ripstop Nylon определено спечелиха уважението ми! Бих препоръчал Chimera на всеки, който търси високи резултати при съотношение цена-качество.

Фотограф: Елица Миланова
Асистент: Димитър Бошнаков
Модел: Димитър Димитров
/Camouflage Team/

03_123-19-085

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.